Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 19 - 2011
 
18 mei - FranchiseFormules Netwerkmiddag
 

Op woensdag 18 mei a.s. vindt in DeFabrique® in Utrecht voor de vierde keer in successie de FranchiseFormules Netwerkmiddag plaats. Deze netwerkbijeenkomst is een jaarlijks terugkerend initiatief van Franchising Etc. Het centrale thema dit jaar: 'Social Media & Nieuwe Marketing voor formules'. Dat het gekozen thema actueel is, en in een duidelijke behoefte voorziet, blijkt uit het aantal aanmeldingen. Kijk op Netwerkmiddag.NL voor een overzicht van de aanwezige organisaties.

Het geven van concrete en praktisch toepasbare handvatten op het gebied van Social Media en Nieuwe Marketing staat tijdens de Netwerkmiddag centraal. U krijgt veel nieuwe informatie, interessante tips, relevante cases en verrassende onderzoeksresultaten voorgelegd waar u in de praktijk uw voordeel mee kunt doen. De middag staat daarnaast in het teken van ongedwongen netwerken: kennis maken én kennis delen met collega-professionals uit de franchisebranche.

Sprekers
Richard van Hooijdonk van MarketingMonday is de dagvoorzitter. Hij leidt de Netwerkmiddag om 13;00 uur in en sluit deze rond 17;30 uur ook weer af met twee inspirerende sessies over Social Media en Marketing 2.0. Tussendoor geeft Nicole Verburg van de succesvolle franchiseformule Rituals een kijkje in hun online keuken. Een erg interessant verhaal met een internationaal tintje waarin de strategische inzet van social media centraal staat. Aansluitend komen wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit (Katherine Kucherenko en Ronald Coelman) de resultaten publiceren van een recentelijk uitgevoerd onderzoek naar het gebruik van social media in de sector 'Zakelijke dienstverlening'.

Onze sprekers gaan u ongetwijfeld inspireren en aan het denken zetten over de sociale innovatiemogelijkheden voor uw formule, bedrijf of organisatie.

Wilt u verzekerd zijn van deelname? Reserveer dan nu uw plaats(en) via Netwerkmiddag.NL.

 
Carrefour wacht nog met beursgang vastgoeddochter
 

De Franse winkelketen Carrefour stelt de beursgang van 25 procent van zijn vastgoeddochter Carrefour Property uit, na het vertrek van James McCann, de directeur voor Frankrijk. Dat heeft Carrefour donderdag meegedeeld.

De geplande beursgang zal niet op de agenda staan van de algemene vergadering van 21 juni, zo luidt het. De plannen om een kwart van Carrefour Property op de beurs van Parijs te laten noteren, blijven wel ongewijzigd, benadrukt Carrefour...

Lees verder...

 
Repay Payroll
 

Repay Payroll is de eerste payrollformule waar je als franchiser kunt instappen. Wij geloven namelijk in de combinatie van een sterke landelijke organisatie met regionaal ondernemerschap. Word eigen baas in een booming business: www.repaypayroll.nl

Bekijk de online formulepresentatie van Repay Payroll

 
Franchisenieuws
 

› Eat2Be gaat franchisen
› Mitra sluit veertig filialen
› Australian Homemade sluit dure locaties
› McDonals voert aantal vestigingen op naar 227
› AH België regelt inkoop via AH Nederland
› Prijscampagnes kosten winkelketen Delhaize winstdaling
› Spar Retail groepeert centrale diensten in Mechelen-Zuid
› McDonalds werft 62.000 mensen aan in VS
› De Autostomerij groeit snel naar 21 franchisenemers
› mijnAOVdesk groeit met 20 franchisenemers
› Hypotheekshop plaatst Independer-module op websites vestigingen
› Century 21: Senioren minder honkvast dan gedacht
› G-Star opent zevende RAW store in Leeuwarden
› Snelle groei voor CarMasters
› Prémaman versterkt zijn positionering en opent nieuwe winkels wereldwijd
› Pipoos hobbywinkels in handen Panduro
› Nieuwe vestigingen voor HEMA

Dagelijks actueel franchisenieuws ontvangen? Volg ons op
 
Tweets @FranchiseNieuws

 

Volgende week woensdag 18 mei nog niets gepland? Kom ook naar de Netwerkmiddag 2011 in DeFabrique, Utrecht. Bekijk hie… http://lnkd.in/B7hJQe
De opleiding Franchisemanagement gaat eind mei weer van start! Bekijk het opleidingsprogramma via www.nffo.nl http://t.co/9cIoXUg
Uw Tweets in deze rubriek? Volg ons op
 
Formules zoeken ondernemers
 
 
Nederlands Franchise & Formule opleidingsinstituut
 

Graag willen wij u de training Franchisemanagement die op 31 mei a.s. van start gaat, onder de aandacht brengen. Deze training wordt gegeven door de NFFO, het Nederlands Franchise & Formule Opleidingsinstituut. De NFFO is een gezamenlijk initiatief van EFC en Frank Onderdelinden. European Franchise Consultants is gespecialiseerd in franchise en andere commerciële samenwerkingsverbanden en heeft jarenlange ervaring in het opzetten en geven van trainingen aan diverse franchise- en formuleorganisaties. Frank heeft Opleidingskunde gestudeerd. Hij heeft trainingen gegeven binnen Mc Donald's Nederland en aan de Hamburger University in Oakbrook, Ilinois, VS. Daarnaast heeft hij trainingen gegeven binnen verschillende retailketens (Kruidvat, ICI Paris XL, Music Store, etc) , middelgrote en grote bedrijven in Nederland en binnen Defensie.

De cursus wordt op 6 achtereenvolgende dinsdagen gegeven en is bedoeld voor (startende) franchisegevers, franchise- en formulemanagers die zich graag willen laten bijscholen op de vele bedrijfsfacetten binnen een franchiseorganisatie. De training biedt daarnaast een mogelijkheid om ervaringen te delen met uw collega-cursisten.

Er is aandacht voor de algemene en juridische aspecten van franchise, de marketingkant, de rol van de franchisemanager en er wordt uitgebreid stilgestaan bij hetgeen er op financieel gebied van franchise- en formulemanagers wordt gevraagd.

Interesse? Vraag direct een brochure aan!

 
Video: iClean Carwash
 
iClean Carwash
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Vastgoed
 
Callantsoog: Rotterdam-Hillegersberg:
Callantsoog - Dorpsplein 15 Hillegersberg - Kerkstraat 11
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
eBook 'Wat is franchise?'
 

Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, is onafhankelijk intermediair tussen franchisegevers en kandidaat-franchisenemers. Omdat kandidaat-franchisenemers doorgaans veel vragen hebben, heeft Franchising Etc. het eBook 'Wat is franchise?' opgesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt.

In het E-book 'Wat is franchise?' wordt eerst het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchise, hoe zien de marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit businessmodel. Uiteraard komt ook de franchise-overeenkomst aan bod, evenals het onlosmakelijk hieraan verbonden franchise handboek. In de bijlage vindt u een overzicht van alle elementen die een franchise-overeenkomst zou kunnen bevatten.

Lees verder...

 
eBooks
 

 

 

 
 
Agenda
 

Informatieavond SNS Bank franchise
Dinsdag 17 Mei 2011
Lokatie: SNS Winkel , Nachtegaalstraat 15 in Utrecht
Meer informatie: Klik hier

4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
Datum: Woensdag 18 Mei 2011
Thema: Social Media & Nieuwe Marketing
voor franchiseformules
Lokatie: DeFabrique® - Utrecht
Meer informatie en inschrijven: Klik hier

NFV - Masterclass Franchise
Locatie: Beatrixgebouw Utrecht
Aanvang: 10.00 uur
Voor startende franchisegevers
Meer informatie: Klik hier

 
Nieuwe media
Volg ons op twitter Discussieer mee in onze LinkedIn groep Volg ons videokanaal
Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? info@franchiseformules.nl
 

 
Copyright © 2011 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE