Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 2 - 2011
 
Novum Publishing zoekt één franchisenemer in Nederland
 

Novum Publishing is een uitgeverij voor nieuwe auteurs afkomstig uit Oostenrijk. Sinds 1997 is men al actief met dit innovatieve concept, dat gebaseerd is op het feit dat veel startende schrijvers geen aansluiting vinden bij traditionele uitgeverijen. Omdat de traditionele uitgeverij business jaarlijks letterlijk wordt overspoeld met duizenden producties (manuscripten) worden nieuwe auteurs daar structureel genegeerd of over het hoofd gezien. Novum Publishing speelt hierop in en biedt nieuwe schrijvers een oplossing en alternatief.

Als Novum Publishing franchisenemer biedt u startende auteurs uit Nederland een breed scala aan diensten en begeleiding aan, variërend van het opstellen van een contract met de auteur tot aan het opstellen van een uitgebreid marketingplan voor zijn of haar publicaties. De door u verrichte diensten vereisen een bijdrage in de kosten door de auteur. Deze kostenbijdrage door auteurs is de belangrijkste pijler van de omzet van Novum, en van de toekomstige franchisenemer...

Lees verder...

 
Column: Bedrijf starten in 2011? Word franchisenemer!
 

Veel mensen hebben tijdens Kerst en Oud & Nieuw heroverwegingen gemaakt over de toekomstige invulling van hun persoonlijk en/of zakelijk leven. Wellicht is ook voor u de tijd aangebroken voor verandering en bent u toe aan een nieuwe uitdaging in uw carrière. Als u van plan bent in 2011 een eigen zaak te starten, dan is het aansluiten bij een franchiseformule een mogelijk interessante optie. Naast de nadelen hiervan (u levert bijvoorbeeld een stukje ondernemersvrijheid in en u zult bij veel formules een entreebedrag moeten voldoen of een deel van uw omzet moeten afstaan), zijn er namelijk voordelen te over.

Zo kunt u als franchisenemer gebruik maken van een bestaand, veelal bewezen concept en de door de formule opgebouwde naamsbekendheid. Ook kunt u rekenen op ondersteuning, begeleiding en training vanuit de hoofdorganisatie op diverse terreinen. Door u aan te sluiten bij een formule profiteert u bovendien van reeds aanwezige infrastructuren. Denk hierbij aan de voordelen van een kant-en-klaar ingericht administratiesysteem, bepaalde softwarematige oplossingen en/of voordeel via gecombineerde inkoop. Marketingkosten en kosten voor innovatie kunnen door ondernemers binnen een formule worden gedeeld. Lokaal opgedane marktkennis, bedrijfsstatistieken en ondernemerservaringen kunnen onderling worden uitgewisseld om elkaars dienstverlening te versterken...

Lees verder...

 
Actueel nieuws - weekoverzicht
 

› Albert Heijn (83) overleden
› Starbucks zet Indiërs aan de koffie
› Zweedse milieubewuste hamburgerketen MAX wil naar Nederland
› Starbucks krijgt nieuw logo
› Häagen-Dazs opent flagship-store
› Sporttalenten krijgen hulp van Kaldi Koffie & Thee
› Omzet Carrefour België groeit voor het eerst in jaren
› "Komst Albert Heijn in België belangrijker dan komst Aldi"
› Frits van Eerd leert van Dakar Rally
› Vershuys wil strijd aan met Albert.nl
› Amsterdamse prijs voor Marqt-oprichter
› Spar neemt Golff-winkels over
› Eerste Belgische AH in Brasschaat
› Natuurwinkel botst met franchisenemers
› Leo Smid van Focwa naar GlasGarage
› IMG verlengt contract met Euretco
› Mercure Hotels : volwaardig lid van de NFV
› James Autoservice lanceert landelijke campagne
› Ouderenwinkel.nl opent 4 nieuwe winkels
› AKO opent derde ziekenhuiswinkel
› SIGN-A-RAMA past formule aan
› Warmteservice opent in Amsterdam-Zuid
› Accor sluit convenant met ROC De Rooi Pannen
› Life & Garden stopt met tuincentrumdenken
› Retourette moet inzameling voor recycling gemakkelijker maken...
› Opening Executive Home Rentals Rotterdam
› Bröring Slaapcomfort dealer van MatrasCleaner
› Advertenties Koopplein.nl gekoppeld aan social media
› Bestseller boekt recordresultaat
› Lief groeit uit tot lifestyle imperium

Dagelijks actueel franchisenieuws ontvangen? Volg ons ook op
 
Hart Legal & Franchise Advocaten
 

Hart Legal & Franchise Advocaten (hierna HLF Advocaten) is een zogenaamd 'nichekantoor' dat volledig gespecialiseerd is in Franchise & Retail en alle daarmee samenhangende rechtsgebieden.

HLF Advocaten werkt voor kleine bedrijven en middelgrote - tot grote (beursgenoteerde) ondernemingen uit binnen- en buitenland. Ons advocatenkantoor staat zowel franchisegevers als franchisenemers bij. Uitgangspunt daarbij is dat HLF Advocaten alle zaken op hoog niveau behandelt en in dat kader veel waarde hecht aan kwalitatief hoogstaande juridische dienstverlening, persoonlijke betrokkenheid van de behandelend advocaat en concurrerende uurtarieven.

Naast een grote adviespraktijk voert HLF Advocaten tevens een gespecialiseerde, daadkrachtige en doeltreffende procespraktijk. HLF Advocaten beschikt voor wat betreft gerelateerde kennis- en rechtsgebieden tevens over een uitgebreid (inter)nationaal netwerk van gespecialiseerde advocaten, juristen, accountants, consultants en fiscalisten. Indien nodig werkt ons advocatenkantoor intensief samen met eerdergenoemde partijen om de belangen van onze cliënten zo goed mogelijk te dienen.

De kracht van HLF Advocaten ligt met name in de combinatie van specialisme, hoge kwaliteit dienstverlening, gedreven advocaten en juristen en een interessante tariefstelling.
Neem vrijblijvend contact met ons op:

Hart Legal & Franchise

's-Gravenweg 47, 2901 LA
Capelle aan den IJssel
T. +31 (0)10 820 03 14
www.hlfadvocaten.nl

Vraag direct online informatie aan

 
Formules zoeken ondernemers
 
 
MatchPoint helpt ondernemers hun dromen te verwezenlijken!
 

Wie is MatchPoint?
MatchPoint is een van de grootste franchise-consultancy bureau's ter wereld, actief in meer dan 15 landen en werkzaam voor vele honderden, vaak internationaal opererende franchiseformules in uiteenlopende branches.

MatchPoint slaat nu ook haar vleugels uit naar Nederland omdat het businessmodel franchise hier al jarenlang sterke groei vertoont. Met zo'n 700 franchiseformules, meer dan 250.000 banen en een totale omzet van ettelijke miljarden per jaar is de franchisebranche niet meer weg te denken uit de Nederlandse economie. De verwachting is zelfs dat franchise in Nederland de komende jaren explosief zal toenemen.

Wat doet MatchPoint?

De experts van MatchPoint hebben een unieke dienst ontwikkeld die gebruik maakt van een krachtige test en een uitgebreide begeleiding om de juiste ondernemer met de beste formule te ‘matchen'. Deze dienst is kosteloos voor de kandidaat-franchisenemer, de franchisegever betaalt voor de beste ondernemers voor zijn formule...

Lees verder...

 
Video: de Bibliotheek Nederland
 
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Vastgoed
 
Callantsoog: Rotterdam-Hillegersberg:
Callantsoog - Dorpsplein 15 Hillegersberg - Kerkstraat 11
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
Agenda
 

Informatiebijeenkomst James Autoservice
Woensdag 19 Januari 2011
Lokatie: Jan Tabak - Bussum
Meer informatie: Klik hier

Man&Zo
Maandag 31 Januari 2011 t/m Woensdag 2 Februari 2011
Lokatie: Brandboxx Almere
Meer informatie: Klik hier

Vrouw&Zo
Maandag 14 Februari 2011 t/m Dinsdag 15 Februari 2011
Lokatie: Brandboxx Almere
Meer informatie: Klik hier

Franchise Expo Paris
Zondag 20 Maart 2011 t/m Woensdag 23 Maart 2011
Lokatie: Porte de Versailles - Parijs
Meer informatie: Klik hier

What is going on in Retailing
Dinsdag 29 Maart 2011 t/m Woensdag 30 Maart 2011
Lokatie: Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk
Meer informatie: Klik hier

Franchising en Partnership 2011
Woensdag 30 Maart 2011 t/m Donderdag 31 Maart 2011
Lokatie: Tour en Taxis te Brussel
Meer informatie: Klik hier

Franchisebeurs Onderneem Het
Vrijdag 8 April 2011 t/m Zaterdag 9 April 2011
Lokatie: Studio Baarn
Meer informatie: Klik hier

4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
Datum: Woensdag 18 Mei 2011
Thema: Social Media & Nieuwe Marketing voor franchiseformules
Lokatie: DeFabrique - Utrecht
Meer informatie: Klik hier

 
De 4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
 
Franchising Etc. organiseert jaarlijks de 'FranchiseFormules Netwerkmiddag'. Woensdag 18 mei 2011 vindt alweer de 4e editie plaats met als centraal thema: 'Social Media & Nieuwe Marketing voor franchiseformules'.

Tijdens de middag zal uitgebreid ingegaan worden op actuele thema's rondom Social Media. Het geven van een aantal concrete en bruikbare handvatten voor formules staat daarbij centraal. Er komen sprekers aan bod die allen expert zijn op het gebied van Social Media. Richard van Hooijdonk van MarketingMonday zal ondermeer een voordracht houden over Nieuwe Marketing. Ter inspiratie stelt hij een gratis downloadbaar e-book ter beschikking. Klik hier om te downloaden

Deelname en inschrijving voor de FranchiseFormules Netwerkmiddag, die plaats vindt in het schitterende 'DeFabrique' in Utrecht, kan volgende week (online) via www.Netwerkmiddag.NL.

 
FranchiseForum
 
De forumgroep van FranchiseFormules.NL op LinkedIn is in korte tijd uitgegroeid tot een discussieplatform en online ontmoetingsplaats voor professionals die direct en indirect (beroepshalve) bij franchise betrokken zijn. Ook heeft de groep veel leden die franchise als (toekomstige) samenwerkingsvorm overwegen of ambiëren.

Op het FranchiseForum wordt actief gediscussieerd over actuele topics en er wordt hoogwaardige informatie over franchising uitgewisseld:

  • "Moet de franchisenemer zijn/haar cijfers van de vestiging communiceren
    richting franchisegever?"
  • "Het belang van 'Social Media' voor formules. Wordt het aanhaken of afhaken?"
  • "Wat maakt jou als franchisenemer succesvol?"

Er zijn inmiddels al meer dan 230 leden aangesloten. De groep is vrij toegankelijk voor franchise-geïnteresseerden, dus discussieer ook mee. Als nieuw lid van de groep kunt u bovendien in één van de 'Wekelijkse Announcements' uw formule / bedrijf / activiteiten voor het voetlicht brengen. Daarmee beoogt de groep vraag en aanbod in franchiseland - formules, bedrijven, produkten, diensten en ondernemers - op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen.

Meld u hier aan

 
eBook 'Strategische Interacties'
 

Tijdens de Netwerkmiddag van FranchiseFormules.NL die in maart 2007 voor franchisegevers gehouden is, hebben Mr. Jeff ’t Hart (franchise jurist bij HLF Advocaten) en dr. Evelien Croonen (universitair docente aan de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen) hun praktische en wetenschappelijke kennis op het gebied van franchising gebundeld en een gezamenlijke presentatie verzorgd met als titel: “Strategische Interacties tussen Franchisegevers en Franchisenemers”.

Dit boek is een uitgebreide samenvatting van deze presentatie. We gaan eerst kort in op de toegenomen populariteit van franchising in Nederland en introduceren daarna een belangrijk onderwerp dat in de Nederlandse franchiseliteratuur nog maar weinig aandacht heeft gekregen, namelijk: strategische verandering binnen franchiseformules. De centrale vraag in dit boek is dan ook: Hoe reageren franchisegevers en – nemers op elkaar tijdens strategische veranderingen in de formule, en waarom? En wat kunnen beide partners daarvan leren voor het managen van hun relatie?

Lees verder...

 
eBooks
 

 

 

 
 
Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? info@franchiseformules.nl
 

René Bisschop Jan Piet Broersma
René Bisschop Janpiet Broersma
View my profile on LinkedIn View my profile on LinkedIn

 

 
Copyright © 2011 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE