Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 15 - 2011
 
STER Media Stores verwelkomt 9 nieuwe franchisenemers
 

STER Media Stores B.V. breidt zijn franchisenetwerk uit met negen nieuwe vestigingen. Binnenkort is het bedrijf ook vertegenwoordigd in Son, Etten-Leur, Zwaagwesteinde, Zoetemeer, Veldhoven, Hellevoetsluis, Blokker, Heerhugowaard en Noord-Scharwoude. Het totaal aantal aangesloten vestigingen komt hiermee op 104. Verder lopen er nog gesprekken met meer ondernemers, die het voornemen hebben om zich bij STER aan te sluiten.

“We zijn verheugd te kunnen constateren dat veel ondernemers vertrouwen hebben in onze STER-formule en daardoor ons kiezen als partner voor de toekomst. In deze keuze wordt men natuurlijk erg beïnvloedt door de positieve ervaring van ondernemers die al eerder deze stap hebben gemaakt. Wij weten dat er veel onderling contact bestaat tussen videotheekhouders en hierdoor kunnen we geen slechte dienstverlening veroorloven. Betere reclame dan de gedeelde positieve ervaringen bestaat er natuurlijk niet! Daarnaast spreekt onze transparante formule en open manier van werken veel ondernemers erg aan.”, aldus Frans van der Houwen, Algemeen Directeur bij STER Media Stores BV...

Lees verder...

 
PostMasters bestaat 5 jaar
 

Aankomende maand viert PostMasters haar 5 jarig bestaan. Oprichter Thomas van der Lubbe opende vijf jaar geleden officieel de eerste PostMasters Store in Arnhem. Inmiddels is PostMasters uitgegroeid naar een franchise van 8 winstgevende vestigingen.

In de afgelopen vijf jaar is er veel verandert. Zo werden de eerste pakketten slechts verzonden met UPS. Nu na vijf jaar worden pakketten naast UPS verzonden met DPD, DHL, FedEx, Sandd, Schenker en TNT. De postmarkt is ontzettend in beweging en door onze onafhankelijkheid en expertise van de markt kunnen wij klanten altijd het beste advies geven en alternatief voorleggen...

Lees verder...

 
TeamLogic IT opent 2 nieuwe vestigingen
 

Binnen twee maanden na de introductie, opent TeamLogic IT al haar tweede en derde vestiging in respectievelijk Amsterdam Zuid-West en Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJssel. Daarmee verovert TeamLogic IT snel vaste voet in Nederland.

Marktleider in communicatieautomatisering
In Amsterdam besloot Wercompaen Systems, onderdeel van Symsys, verder te gaan als TeamLogic IT Amsterdam Zuid-West. Symsys is sinds 1987 marktleider op het gebied van de automatisering van reclamebureaus, mediabureaus en adverteerders. Vanuit Wercompaen krijgen zij technische ondersteuning.

TeamLogic IT Amsterdam Zuid-West heeft een aantal gecertificeerde IT-specialisten in dienst die naast de bestaande klanten ook nieuwe relaties buiten de communicatiebranche gaan bedienen.

Directeur Gerard Taams zegt hierover: “Met name de pro-actieve diensten zoals de managed services van TeamLogic IT, bieden extra kansen in de markt. Opdrachtgevers zijn steeds afhankelijker van hun IT binnen hun operationele bedrijfsvoering. Het voorkomen van IT-problemen is dan ook van cruciaal ondernemingsbelang.”...

Lees verder...

 
Franchisenieuws
 

› De Hypotheekshop maakt sterke groei door met zeven nieuwe vestigingen
› Nieuwe vestiging voor Netwerkwonen.nl in Breda
› MultiCopy preferred partner van Koninklijke Ahrend
› Koopplein.nl twittert gratis advertenties aan gebruikers
› Primera start met de verkoop van Fashioncheque
› Bakker Bart Vlijmen uitgeroepen tot Franchisenemer van het Jaar
› Carrefour wil opnieuw nummer 1 in België worden
› Les Secrets du Chef lanceert zich in de franchise
› Chi-Chi's opent zijn deuren in China
› Noël Prioux nieuwe topman voor Carrefour Europa
› Talamini opent eerste franchisevestiging
› New York Pizza sponsort BMX Fietscross
› Wessanen Benelux opent nieuwe Natuurwinkel in Huizen
› Gauchos Grill viert 35e verjaardag
› McDonald's introduceert Smoothie van 100% fruit
› Kaldi-app een noviteit in de koffiebranche
› Beursgang Latijns-Amerikaanse franchisenemer McDonald's
› Landmarkt wil naar Apeldoorn
› Amsterdam krijgt pianobar Sopranos
› Fastfoodformule Eazie maakt groei door
› Ex-Greenery-directie start foodketen
› Spar lanceert nieuwe pay-off
› Emiel Lathouwers stapt in Fred & Ginger
› Livera opent vestiging op Curaçao
› Foot Locker focust op Europa
› Mango boekt 11 procent omzetgroei
› Omzet s.Oliver door grens 1 miljard euro
› Carglass scoort hoog in België
› Franchisenemer opent 2 vestigingen in Villa Arena
› Warmteservice.nl klaar voor de toekomst
› Hema opent vestiging in Grou
› Franchiseformule AMS promoot glastuinbouw
› Vlaamse keten IMS opent grootste tijdschriftenwinkel van Nederland
› Franchisenemer licht The Phone House op
› HEMA mikt op groei in uitdagende markt
› Mediq barst van de acquisitieplannen
› AKO wil vestigingen openen in ziekenhuizen

Dagelijks actueel franchisenieuws ontvangen? Volg ons op
 
Tweets @FranchiseNieuws

 

RT @ 2theloo : after opening 2theloo Amstelveen and Rotterdam this week, we will be opening in Antwerp this Saturday! www.2theloo.com
RT “@ HouseHuntingBV : Eigen HouseHunting vestiging starten? Kom naar de Starters-Adviesdag! 11 mei 13.00 - 19.00 stadion ADO Den Haag”
RT “@ PensioendeskNL : Het zuiden komt op gang. Welkom #Pensioendesk Verton&De Laat in Z-O Brabant. Ook #Pensioendesk Tilburg is in aantocht.”
RT “@ kwalitaria : We zoeken een ondernemer voor eerste vestiging in Middelburg. Interesse in een #eigenzaak : ondernemen@ffc.nl.”
RT “@ franchisehulp : Franchisenemers: handel verstandig bij onduidelijkheid over uw kredietlimiet!: ... http://t.co/GZrbfSO #franchise ”
RT “@ FranchiseKM : #fit20 is gestart met de initiele beoordeling voor het #Franchise Keurmerk.”
Uw Tweets in deze rubriek? Volg ons op
 
Column: Net uit de crisis! En nu ondernemen
 

Werkgelegenheid neemt weer toe. Tegelijkertijd laten bedrijven grote hoeveelheden mensen gaan. De huizenprijzen zakken nog steeds en de voedsel-, brandstof en grondstoffenprijzen stijgen door het dak. De recessie mag dan afgelopen zijn, we zijn er nog lang niet als het gaat om het herstel. En waarom is het dan toch een goed moment om een bedrijf te beginnen?

Historisch gezien zijn er meer bedrijven tijdens of direct na een dip in de economie gestart dan tijdens de goede tijden. Sterker nog! In westerse economieën zijn de meeste bedrijven gestart tijdens turbulente tijden. Bedrijven als the Walt Disney Company, Microsoft en Apple maar ook dichter bij huis was het Ole Christiansen die Lego startte en in Duitsland Alfons en Karl Knauf die in de jaren dertig hun bedrijf begonnen.

Logische vraag dus; Waarom?...

Lees verder...

 
Formules zoeken ondernemers
 
 
Video: Cars&Joy
 
Cars&Joy
Demo van de nieuwe occasion franchiseformule Cars&Joy
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Vastgoed
 
Callantsoog: Rotterdam-Hillegersberg:
Callantsoog - Dorpsplein 15 Hillegersberg - Kerkstraat 11
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
Veel belangstelling voor Netwerkmiddag
 

Op woensdag 18 mei a.s. vindt in DeFabrique® in Utrecht voor de vierde keer in successie de FranchiseFormules Netwerkmiddag plaats. Deze netwerkbijeenkomst is een jaarlijks terugkerend initiatief van Franchising Etc. Het centrale thema dit jaar: 'Social Media & Nieuwe Marketing voor formules'. Dat het gekozen thema actueel is, en in een duidelijke behoefte voorziet, blijkt uit het aantal aanmeldingen. Ruim de helft van de beschikbare 150 plaatsen in DeFabrique is inmiddels al gereserveerd. Kijk op Netwerkmiddag.NL voor een overzicht van de aanwezige organisaties.

Het geven van concrete en praktisch toepasbare handvatten op het gebied van Social Media en Nieuwe Marketing staat tijdens de Netwerkmiddag centraal. U krijgt veel nieuwe informatie, interessante tips, relevante cases en verrassende onderzoeksresultaten voorgelegd waar u in de praktijk uw voordeel mee kunt doen. De middag staat daarnaast in het teken van ongedwongen netwerken: kennis maken én kennis delen met collega-professionals uit de franchisebranche.

Sprekers
Richard van Hooijdonk van MarketingMonday is de dagvoorzitter. Hij leidt de Netwerkmiddag om 13;00 uur in en sluit deze rond 17;30 uur ook weer af met twee inspirerende sessies over Social Media en Marketing 2.0. Tussendoor geeft Nicole Verburg van de succesvolle franchiseformule Rituals een kijkje in hun online keuken. Een erg interessant verhaal met een internationaal tintje waarin de strategische inzet van social media centraal staat. Aansluitend komen wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit (Katherine Kucherenko en Ronald Coelman) de resultaten publiceren van een recentelijk uitgevoerd onderzoek naar het gebruik van social media in de sector 'Zakelijke dienstverlening'.

Onze sprekers gaan u ongetwijfeld inspireren en aan het denken zetten over de sociale innovatiemogelijkheden voor uw formule, bedrijf of organisatie.

Wilt u verzekerd zijn van deelname? Reserveer dan nu uw plaats(en) via Netwerkmiddag.NL.

 
eBook 'Wat is franchise?'
 

Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, is onafhankelijk intermediair tussen franchisegevers en kandidaat-franchisenemers. Omdat kandidaat-franchisenemers doorgaans veel vragen hebben, heeft Franchising Etc. het eBook 'Wat is franchise?' opgesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt.

In het E-book 'Wat is franchise?' wordt eerst het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchise, hoe zien de marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit businessmodel. Uiteraard komt ook de franchise-overeenkomst aan bod, evenals het onlosmakelijk hieraan verbonden franchise handboek. In de bijlage vindt u een overzicht van alle elementen die een franchise-overeenkomst zou kunnen bevatten.

Lees verder...

 
eBooks
 

 

 

 
 
Agenda
 

4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
Datum: Woensdag 18 Mei 2011
Thema: Social Media & Nieuwe Marketing
voor franchiseformules
Lokatie: DeFabrique® - Utrecht
Meer informatie en inschrijven: Klik hier

NFV - Masterclass Franchise
Locatie: Beatrixgebouw Utrecht
Aanvang: 10.00 uur
Voor startende franchisegevers
Meer informatie: Klik hier

 
Nieuwe media
Volg ons op twitter Discussieer mee in onze LinkedIn groep Volg ons videokanaal
Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? info@franchiseformules.nl
 

 
Copyright © 2011 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE