Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
Nieuwsbrief E-Zine
Uitgave 18 juli 2008:
 
E-book - 'Wat is franchise?'

Titel: Wat is franchise?
Ondertitel: Alles wat u moet weten over franchise. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt.
Uitvoering: Digitaal document
Omvang: 22 pagina's
Met bijdragen van: Rijksuniversiteit Groningen
Hart Legal & Franchise
Cube BV
Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL

Lees verder

Dienstverlening

Nieuws

TNT zoekt vestigingsplaatsen voor nieuwe postkantoren
TNT is op zoek naar vestigingsplaatsen voor zo`n 750 nieuwe postkantoren. De laatste grote 250 postkantoren gaan namelijk dicht en voor elk postkantoor dat verdwijnt komen er drie in bestaande winkels terug. De eerste serie traditionele postkantoren sluit volgend jaar en in 2012 moet de operatie voltooid zijn. Zweden ging Nederland hierin reeds voor en ook in het Verenigd Koninkrijk heeft de post bijna geen eigen vestingen meer. Overigens is 87% van de Nederlandse postkantoren nu al in andere winkels gevestigd...
Lees verder

NOVUS Glass terug op de Nederlandse markt
NOVUS Glass autoruitreparatie is na een aantal jaar terug op de Nederlandse markt. De NOVUS-techniek is ontwikkeld in Noord-Amerika en wordt in 45 landen toegepast. NOVUS Glass Nederland heeft de masterlicentie verworven voor de Benelux. “De formule is zo ontwikkeld dat deze specifiek is afgestemd op de wensen van de Nederlandse Automotive markt. Alle franchisenemers zijn, na een uitgebreide specialistische training, NOVUS Glass gecertificeerd.”...
Lees verder
 

PerSelectief
PerSelectief bestaat sinds 1990 en is in 2001 omgebouwd van een filiaal naar een franchise organisatie. Samen met externe experts op het gebied van franchising, finance en legal is een stevige basis gelegd voor het huidige PerSelectief.

PerSelectief wil ondernemers succesvol maken. Franchisen is de kern van onze business. Dat vereist professionaliteit en het bieden van echte toegevoegde waarde. Na 6 jaar investeren in de formule heeft PerSelectief met meer dan 250 klanten en continu 150 vacatures een uitstekende marktpositie bereikt. Onze 12 ondernemers dagen je daarom uit om je ambitie waar te maken.

Meer over de formule PerSelectief

Mode
Nieuws

Eerste winkelopeningen van nieuwe ketens Inditex
Het Spaanse Inditex opent vandaag de eerste vijf winkels van de nieuwe keten Uterqüe. Ook opent het concern twee ecologische winkels. Inditex opent de vijf Uterqüe-winkels in La Coruña, Barcelona en Madrid. In de tweede helft van het jaar komen er nog twintig tot dertig winkels bij, in onder andere Portugal en Griekenland.

Ook worden in Griekenland in oktober de eerste twee ecologische winkels van het bedrijf geopend. Deze winkels zijn het protoype voor alle nieuwe winkels en heropeningen van de Inditex-groep. Inditex heeft momenteel 3914 winkels in 70 landen van de ketens Zara, Massimo Dutti en Oysho.

Sportwinkelketen voor vrouwen op komst
Gewone sportwinkels zijn te veel gericht op mannen. Die gedachte was de motivatie voor Perry Sport om een nieuw winkelconcept te ontwikkelen. De nieuwe formule heet Sport+eve en is alleen bedoeld voor vrouwen. In september gaan in de Nederlandse steden Haarlem en Nijmegen de eerste filialen open.

De Sport+eve winkels zijn anders van opzet dan de winkels van Perry Sport. Binnen het moederbedrijf hebben alleen vrouwen meegewerkt aan de ontwikkeling van het concept. Gevolgen daarvan zijn onder meer dat mode een belangrijkere rol speelt en dat gezondheid en balans even belangrijk zijn als sportieve prestaties. De nadruk ligt op functionele sportkleding...
Lees verder
 

Lune Bleu
Lune Bleu is a concept of Fashion Accessories that bets on the difference. Therefore, from a child or teenager to an adult or middle aged woman up to the male client, will all find endless articles to their taste at Lune Bleu.

Strongly coloured fashion jewellery at low cost, exquisite classical jewellery for a more selective public, a vast collection of bags, watches of the most recent trends, seasonal accessories such as gloves, hoods and stoles, hats, pens, lighters, mirrors and wallets, ending with an exclusive male line where ties, cufflinks and several sets can be found.

Meer over de formule Lune Bleu

Food
Nieuws

Maassluis krijgt eerste Multisuper
Maassluis krijgt de eerste Multisuper van Nederland. Daarmee gaat de supermarktketen voor allochtonen officieel van start. De opening staat gepland voor juli 2008. Eind dit jaar hoopt Multisuper Nederland 100 ondernemers bij de formule te hebben. Eind 2009 moet dit verdubbeld zijn naar 200 aangesloten ondernemers.

Volgens directeur Gerard van Herpen is er onder allochtone ondernemers een enorme behoefte aan ondersteuning. Multisuper kan die ondersteuning bieden. Zo krijgen ondernemers een formulenaam, de aankleding van de winkel en een door Multisuper samengestelde folder. Multisuper doet ook de administratie voor de ondernemers en ze krijgen advies over onder meer routings en assortimentssamenstelling. Het enige wat de ondernemers daarvoor moeten doen is maandelijks 400 euro bijdragen...
Lees verder

Meat en Meals mixt slager met traiteur
Het vernieuwde winkelcentrum van Zwolle-Zuid is de plek waar het allereerste filiaal van de nieuwe franchiseformule Meat en Meals gisteren de deuren opende. Het idee achter de formule komt van Bert-Jan Lantinga (26) uit Wanneperveen. Hij heeft het kwaliteitsvlees van de keurslager gekoppeld aan het gemak van de traiteur. "En het is gezond", benadrukt de jonge ondernemer. "Alles wordt vers bereid door een van onze koks." Lantinga noemt het 'show cooking'...
Lees verder
 

Yoyogurt
Yoyogurt is uniek Italiaans yoghurtsoftijs met een heerlijke, frisse yoghurtsmaak en weinig calorieën en vetten. Om het yoghurtijsje helemaal af te maken, is er een keur aan heerlijke ingrediënten, waaronder vers fruit, zes soorten warme chocolades en diverse nootjes & toppings.

Tevens kan naar keuze het assortiment worden uitgebreid met lekkere crêpes, écht goede koffie, thee en verse jus en/of heerlijke verse koeken, croissants of soepen. Zodoende is er het hele jaar door voor elk wat wils te vinden.

Informatieavond voor kandidaat-franchisenemers
Bent u serieus geïnteresseerd in het concept van Yoyogurt, dan nodigen wij u graag uit op onze informatieavond op zaterdag 16 augustus aanstaande. Deze vindt plaats in onze pilot-vestiging te Zandvoort van 18:30 tot 21:00. Aanmelden is verplicht, meer informatie vindt u via onderstaande link.

Meer over de formule Yoyogurt

Non Food
Nieuws

Life & Garden richt zich op trendy, moderne, landelijke vrouw
De Nederlandse tuincentrumketen Life & Garden richt zich op de trendy, moderne, landelijke of klassieke vrouw. 'Vrouwen zijn bezig met de inrichting van huis en tuin; zij zijn de beslissers. Mannen zijn vaak uitvoerend bezig', verklaart directeur Peter Paul Kleinbussink de doelgroepkeuze. Life & Garden bestaat inmiddels ruim drie jaar en telt 26 vestigingen in Nederland en België. In de komende jaren verwacht de franchiseketen verder te expanderen...
Lees verder

Hema met food naar NS stations
De Hema gaat dit najaar op stations van de NS speciale take-away outlets openen. Dit zegt Rob Heesen, manager food & horeca bij Hema, in een interview met de nieuwste editie van Foodmagazine die vrijdag verschijnt. De vestigingen op de NS stations worden gemodelleerd naar het voorbeeld van de Hema-vestiging op Schiphol, want die is een groot succes, aldus Heesen...
Lees verder
 

Pet's Family
Ondernemen in de dierenspeciaalzaken branche is luisteren en reageren. Een band opbouwen met je klanten en klantgroepen (fokkers, dierverenigingen, dierenartsen etc.), verleiden, sfeer creëren, je deskundigheid bewijzen en weten wat er speelt bij je klanten. En daar dag in dag uit op in spelen met creatieve presentaties, acties en persoonlijke klant benaderingen. Een Pet’s Family winkel staat midden in de samenleving, een samenleving waar het houden van huisdieren een steeds belangrijkere en emotionelere rol in gaat nemen. Daarom richt een Pet’s Family ondernemer zich op de consument in de winkel maar zeker ook op al die consumenten buiten de winkel zoals dierverenigingen, dierenartsen, kennels, catterys, asiels, pensions, trimsalons en dergelijke. Kortom de Pet’s Family ondernemer stopt niet met ondernemen zo gauw hij/zij uit zijn/haar winkel is maar gaat dan juist door!...

Meer over de formule Pet's Family

Vastgoed

Mechelen - België
260m2 winkelruimte, 16 meter frontbreedte, gelegen aan ringweg op 500 meter van station en winkelstraten.

Reageren of bel 0032 2 791 28 60
 

Agenda

Informatieavond Yoyogurt
Zaterdag 16 Augustus 2008
Lokatie: Zandvoort
Meer informatie: Klik hier

Franchise Exhibition and Start and Grow your own Business
Vrijdag 12 September 2008 t/m Zaterdag 13 September 2008
Lokatie: Detling (Kent), Verenigd Koninkrijk
Meer informatie: Klik hier

START Essen
Vrijdag 12 September 2008 t/m Zondag 14 September 2008
Lokatie: Essen, Duitsland
Meer informatie: Klik hier

Buy Brand 2008
Donderdag 2 Oktober 2008 t/m Zaterdag 4 Oktober 2008
Lokatie: Moskou, Rusland
Meer informatie: Klik hier

Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder
het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 1379
1000 Brussel
België

Reageren? redactie@franchiseformules.nl

 
Copyright © 2008 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE