Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 11 - 2011
 
Genomineerden NFV Franchise Trofee 2011 bekend
 

De NFV Franchise Trofee wordt 25 mei voor de elfde keer uitgereikt. In dit kader zijn de drie genomineerden bekendgemaakt. De franchiseformules Intratuin, Shoeby en Thomashuizen zullen zich presenteren aan de jury onder leiding van jury-voorzitter Loek Hermans. De prijs is een erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid.

Een eerste reactie van de genomineerden:

Peter Huijsmans, manager operations Intratuin
“Dat Intratuin is genomineerd, bewijst voor mij dat onze organisatie ook op
het gebied van franchising succesvol is. Iedereen in onze organisatie is hier
echt heel blij mee.”

Hans den Arend, CFO Shoeby
“Wij zijn er trots op dat we genomineerd zijn voor deze mooie prijs. Wij zijn samen met onze franchisenemers voortdurend bezig met het optimaliseren van ons concept, het verbeteren van de resultaten en de groei van de organisatie. Wij zijn blij dat onze activiteiten niet onopgemerkt zijn gebleven.”

Annemieke Bambach, algemeen directeur Thomashuizen
“Wij zijn blij met onze nominatie omdat het een waardering is voor ons concept: franchising in de gezondheidszorg. Een concept dat nog veel meer navolging verdient.”...

Lees verder...

 
Veel belangstelling voor Netwerkmiddag
 

Op woensdag 18 mei a.s. vindt in DeFabrique® in Utrecht voor de vierde keer in successie de FranchiseFormules Netwerkmiddag plaats. Deze netwerkbijeenkomst is een jaarlijks terugkerend initiatief van Franchising Etc. Het centrale thema dit jaar: 'Social Media & Nieuwe Marketing voor formules'. Dat het gekozen thema actueel is, en in een duidelijke behoefte voorziet, blijkt uit het aantal aanmeldingen. Een derde deel van de beschikbare 150 plaatsen in DeFabrique is inmiddels al gereserveerd. Kijk op Netwerkmiddag.NL voor een overzicht van de aanwezige organisaties. 

Het geven van concrete en praktisch toepasbare handvatten op het gebied van Social Media en Nieuwe Marketing staat tijdens de Netwerkmiddag centraal. U krijgt veel nieuwe informatie, interessante tips, relevante cases en verrassende onderzoeksresultaten voorgelegd waar u in de praktijk uw voordeel mee kunt doen. De middag staat daarnaast in het teken van ongedwongen netwerken: kennis maken én kennis delen met collega-professionals uit de franchisebranche.

Sprekers
Richard van Hooijdonk van MarketingMonday is de dagvoorzitter. Hij leidt de Netwerkmiddag om 13;00 uur in en sluit deze rond 17;30 uur ook weer af met twee inspirerende sessies over Social Media en Marketing 2.0. Tussendoor geeft Nicole Verburg van de succesvolle franchiseformule Rituals een kijkje in hun online keuken. Een erg interessant verhaal met een internationaal tintje waarin de strategische inzet van social media centraal staat. Aansluitend komen wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit (Katherine Kucherenko en Ronald Coelman) de resultaten publiceren van een recentelijk uitgevoerd onderzoek naar het gebruik van social media in de sector 'Zakelijke dienstverlening'.

Onze sprekers gaan u ongetwijfeld inspireren en aan het denken zetten over de sociale innovatiemogelijkheden voor uw formule, bedrijf of organisatie.

Wilt u verzekerd zijn van deelname? Reserveer dan nu uw plaats(en) via Netwerkmiddag.NL.

 
Seminar KvK Brabant: Starten als franchisenemer
 

Wilt u een eigen zaak starten of overnemen op basis van een franchiseformule? En wilt u weten waar u op moet letten? Tijdens een drie uur durende bijeenkomst leert u welke informatie u zou moeten krijgen als u een franchisevestiging overneemt of begint.

Aan bod komen:

  • de te hanteren documenten;
  • juridische aspecten (contract);
  • de exploitatie;
  • en de do’s en don'ts.

De sprekers op deze avond zijn mr. Jeff 't Hart en Emy Smolders ...

Lees verder...

 
Franchisenieuws
 

› Finalisten 'Franchisenemer van het Jaar' verkiezing bekend
› Bakker Bart besteedt administratie uit aan BDO Direct
› Franchise & Formule Beurs Onderneem 't - 8 & 9 april
› DSA Express opent in Noord Holland
› Franchiseondernemer Venlo wint de Olympia Uitzendbureau Franchise Award
› Koopplein.nl introduceert gratis HERplaats-service
› Francorp opent eerste Europese vestiging in Belgie
› Febo lanceert officiële iPhone-app 'iFebo'
› Dailywok meldt primeur met QRcodes
› Jumbo bouwt weer zeven winkels om
› Tweede pilot Supercoop open
› 'Starbucks wil concurrent inlijven'
› Starbucks en bread! geopend in Lounge 3 op Schiphol
› Subway wil 300 zaken in 2015
› Hunkemöller bindt klanten via social media
› Petit Bateau brengt schoenen
› Drie nieuwe vestigingen James Autoservice
› Color Glo opent ook in Utrecht en Limburg
› Twee nieuwe vestigingen voor Curves in Nederland
› Eerste easyHotel opent in oktober deuren in Amsterdam
› The Phone House wil retailbedrijf met beste service zijn
› Sabon: overname moeder niet op losse schroeven
› Tom&Co pakt flink uit voor zijn 20ste verjaardag

Dagelijks actueel franchisenieuws ontvangen? Volg ons op
 
Tweets @FranchiseNieuws

 

RT @ Kaldikoffie De Kaldi Ipad app is nu te downloaden http://bit.ly/hwnsax , laat even weten wat je er van vindt. Iphone versie volgt later!
Franchisenemer worden. Waarom niet.... http://lnkd.in/Ykke72
Richard van Hooijdonk, spreker Netwerkmiddag 2011: In 12 stappen naar een succesvolle marketingstrategie http://t.co/JY
Proficiat RT “@ dehypotheker : Onthulling kunstwerk i.v.m. 25 jaar bestaan De Hypotheker. Dank aan alle franchisenemers! http://t.co/bQsOKYN ”
RT “@ franchisehulp : Rechtbank Arnhem: franchisenemers verplicht administratie onder te brengen bij… http://t.co/267odJV #franchise ”
RT “@ ThePeopleComp : The People Company bereikt akkoord over nieuw te bouwen hoofdkantoor Rijssen, realisatie zomer 2012!”
FranchiseForum.NL op LinkedIn heeft al bijna 300 leden en is vandaag een 'open groep' geworden. Bent u al lid? http://t.co/R2
Uw Tweets in deze rubriek? Volg ons op
 
Franchise & Formule Beurs Onderneem 't - 8 & 9 april
 

Wil jij zelfstandig ondernemer worden en je aansluiten bij een formule? Kom dan naar de Franchise & Formule Beurs Onderneem ‘t! in Studio Baarn. Onderneem ‘t! is de beurs die je als toekomstig ondernemer niet mag missen! Er zijn tientallen formules uit verschillende branches. Enkele standhouders zijn: Bruna, DA, Djewel, FEBO, fit20, Koopplein.nl en To Fuel. Kijk voor een volledig overzicht op de beursplattegrond. Op beide beursdagen is er o.a. The Franchise Dragons en worden er seminars gegeven door de Kamer van Koophandel.

Toegang, parkeergelegenheid en kinderopvang zijn gratis.

Onderneem ‘t! vindt plaats op:
Vrijdag 8 april van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 9 april van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Studio Baarn, direct gelegen aan de A1 en A27

Meer informatie: www.ikwordondernemer.nl

 
Formules zoeken ondernemers
 
 
Used Products zoekt Master in België
 

Used Products (hoofdvestiging Amsterdam) is opgericht in 1997 en begeeft zich in bijna alle productgroepen van de tweedehandsmarkt. Met 22 vestigingen in Nederland is Used Products de marktleider in deze branche.

De franchisenemers in de winkel houden zich bezig met de in- en verkoop van duurzaam gebruikte producten en partijgoederen. Daarnaast biedt men klanten een unieke terugkoop-mogelijkheid (verpanden-belenen) waarbij de klant zijn of haar product verkoopt met de mogelijkheid om dit product later weer terug te kopen.

Used Products is in Nederland een beproefd en succesvol concept gebleken en gaat nu internationaal expanderen, ondermeer naar België en Luxemburg...

Lees verder...

 
Video: Impressie Netwerkmiddag 2009
 
Netwerkmiddag.NL
Meer informatie editie 2011: www.Netwerkmiddag.NL
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Vastgoed
 
Callantsoog: Rotterdam-Hillegersberg:
Callantsoog - Dorpsplein 15 Hillegersberg - Kerkstraat 11
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
'Het belang van social media voor formules'
 

Wordt het aanhaken of afhaken?

Het bedrijfsleven zet tegenwoordig steeds vaker zogenaamde 'Social Media' in om direct(er) met klanten en overige doelgroepen te communiceren. Social media als Twitter, YouTube, Hyves, Facebook en LinkedIn zijn natuurlijk allang een vast onderdeel geworden van het dagelijks leven van (vrijwel) iedere Nederlander. Dus in die zin is dat zeer verstandig te noemen.

Het opzetten van een account op de welbekende netwerksites is nog relatief eenvoudig en snel te doen. Bij veel bedrijven wordt dit daarom vaak "even tussendoor" gedaan of binnen een stage-opdracht uitgevoerd. Een strategisch vervolg, beleid op het vlak van social media en/of een weloverwogen inpassing ervan in de marketingmix blijft daarna echter meestal uit. Helaas vallen dan ook vaak de verwachtte resultaten tegen.

Om daadwerkelijk succes te boeken met social media...

Lees verder...

 
eBook 'Strategische Interacties'
 

Tijdens de Netwerkmiddag van FranchiseFormules.NL die in maart 2007 voor franchisegevers gehouden is, hebben Mr. Jeff ’t Hart (franchise jurist bij HLF Advocaten) en dr. Evelien Croonen (universitair docente aan de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen) hun praktische en wetenschappelijke kennis op het gebied van franchising gebundeld en een gezamenlijke presentatie verzorgd met als titel: “Strategische Interacties tussen Franchisegevers en Franchisenemers”.

Dit boek is een uitgebreide samenvatting van deze presentatie. We gaan eerst kort in op de toegenomen populariteit van franchising in Nederland en introduceren daarna een belangrijk onderwerp dat in de Nederlandse franchiseliteratuur nog maar weinig aandacht heeft gekregen, namelijk: strategische verandering binnen franchiseformules. De centrale vraag in dit boek is dan ook: Hoe reageren franchisegevers en – nemers op elkaar tijdens strategische veranderingen in de formule, en waarom? En wat kunnen beide partners daarvan leren voor het managen van hun relatie?

Lees verder...

 
eBooks
 

 

 

 
 
Agenda
 

Franchise Expo Paris
Zondag 20 Maart 2011 t/m
Woensdag 23 Maart 2011
Lokatie: Porte de Versailles - Parijs
Meer informatie: Klik hier

What is going on in Retailing
Dinsdag 29 Maart 2011 t/m
Woensdag 30 Maart 2011
Lokatie: Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk
Meer informatie: Klik hier

Franchising en Partnership 2011
Woensdag 30 Maart 2011 t/m Donderdag 31 Maart 2011
Lokatie: Tour en Taxis te Brussel
Meer informatie: Klik hier

Franchisebeurs Onderneem Het
Vrijdag 8 April 2011 t/m Zaterdag 9 April 2011
Lokatie: Studio Baarn
Meer informatie: Klik hier

Seminar: Starten als franchisenemer
Dinsdag 12 April 2011
Lokatie: KvK Brabant, locatie Eindhoven, van 19:00 tot 22:00
Meer informatie: Klik hier

4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
Datum: Woensdag 18 Mei 2011
Thema: Social Media & Nieuwe Marketing voor franchiseformules
Lokatie: DeFabrique® - Utrecht
Meer informatie en inschrijven: Klik hier

 
Nieuwe media
Volg ons op twitter Discussieer mee in onze LinkedIn groep Volg ons videokanaal
Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? info@franchiseformules.nl
 

 
Copyright © 2011 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE