Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 16 - 2011
 
Euretco en Intres onderzoeken fusie
 

Euretco uit Breda en Intres uit Hoevelaken, retailservice-organisaties in de non-foodretailmarkt, onderzoeken de mogelijkheden tot een fusie door middel van uitwisseling van aandelen. Hiertoe voeren beide organisaties momenteel een wederzijdse due diligence uit.

De ontwikkelingen binnen de branches mode, wonen en sport en op het terrein van e–commerce vragen om aanpassing van de organisaties. Schaalvergroting maakt efficiency, kwaliteitsverbetering en nieuwe investeringen voor de toekomst mogelijk om optimale retailservices te leveren. De doelstellingen van de combinatie zijn de aangesloten ondernemers nu en in de toekomst beter van dienst te zijn - en daarmee het behoud van de zelfstandig retailer in Nederland beter te borgen - en de rol naar leveranciers verder te professionaliseren.

Euretco en Intres zijn organisaties die beide actief zijn op het gebied van gezamenlijke inkoop, betalingsverkeer en marketing en dan met name in de detailhandelsbranches mode, wonen en sport. Daarnaast zijn beide organisaties belangrijke spelers in de markt van franchiseformules...

Lees verder...

 
Starbucks maakt eindelijk werk van Nederland
 

Na bijna tien jaar wachten opent de eerste Starbucks vandaag de deuren in de Amsterdamse binnenstad. In het najaar volgt een tweede en binnen een jaar zijn er tien nieuwe vestigingen in Nederland. ,,En dat is, omstandigheden daargelaten, pas het begin'', zei Rich Nelsen, directeur Europa, Midden-Oosten en Afrika van Starbucks, woensdag.

In 2002 vestigde Starbucks het Europese hoofdkantoor en een branderij in Amsterdam. Nederland zou de springplank voor Europa worden. Destijds zocht het grootste koffiebedrijf ter wereld alleen nog een partner in Nederland en dan zouden in de jaren daarna 'reeksen koffiebars' geopend worden. ,,We waren toen nog aan het leren'', zegt Nelsen daar nu over. ,,We waren heel optimistisch zonder de internationale markt echt goed te kennen.''...

Lees verder...

 
Belgacom neemt The Phone House België over
 

Telecombedrijf Belgacom neemt de winkelketen The Phone House België over voor 22 miljoen euro. Dat meldt Belgacom vandaag in een persbericht. The Phone House blijft telecomproducten en -diensten verkopen onder de eigen merknaam. De keten heeft 114 winkels in ons land en telt meer dan 450 medewerkers. Belgacom sloot met de joint venture tussen Best Buy en Carphone Warehouse een akkoord af voor de overname van de beheersvennootschap van de keten.

"De overname van de verkooppunten van The Phone House België brengt Belgacom nog dichter bij haar klanten, om ze beter aangepaste en gepersonaliseerde diensten aan te bieden"...

Lees verder...

 
Franchisenieuws
 

› Presentaties genomineerden NFV Franchise Trofee [video]
› De Fraude Experts start nieuw concept De Preventie Experts
› Nationale Benchmark Verkoopoptimalisatie in ICT 2011/2012
› Nieuw franchiseconcept 2DressUp kiest voor BDO Direct
› Repay Payroll verwelkomt eerste franchisenemer
› VakantieXperts voert inhouse verkoopsysteem in
› Eerste Carrefour Planet in Bergen
› Stamppotje ziet ruimte voor uitbreiding
› Bakker Bart met wagen op evenementen en festivals
› Subway maakt serieus werk van zoutreductie
› PLUS start wijnopleiding
› Rechtzaak franchisenemers USA tegen Burger King van de baan
› Spar zet corporate website online
› Jumbo blijft op eigen koers liggen
› House of Shoes introduceert kindertoilet
› Nieuwe Terrazza MC franchise in Meetjesland
› Accorhotels.com viert 10-jarig bestaan
› Dobey lanceert webshop en adviescentrum
› Vakgarages worden Monroe Safety Expert
› Nieuwe franchiseformule in sanitair BADEN+ van start
› Jysk en Ikea streven naar uitbreiding in Nederland

Dagelijks actueel franchisenieuws ontvangen? Volg ons op
 
Tweets @FranchiseNieuws

 

Shoeby aan de slag met e-mail marketing tool Clang http://t.co/u04Xv18 via @ AddThis
RT “@ C1000 : Weer 2 nieuwe C1000 winkels erbij: Heropende C1000 Te Plate en C1000 Hendrikx klaar voor Pasen... http://t.co/7xgc5KE ”
RT @ FranchiseKM : Franchise Keurmerk gestart met initiele beoordeling @ SelectPlusNL . Opnieuw een organisatie voor transparantie en kwaliteit
Video over de NFV Franchise Trofee 2011 http://vimeo.com/22547501
RT “@ Lakesidefashion : Nu ook geopend in #Cuijk en #Middelharnis
Uw Tweets in deze rubriek? Volg ons op
 
Veel belangstelling voor Netwerkmiddag
 

Op woensdag 18 mei a.s. vindt in DeFabrique® in Utrecht voor de vierde keer in successie de FranchiseFormules Netwerkmiddag plaats. Deze netwerkbijeenkomst is een jaarlijks terugkerend initiatief van Franchising Etc. Het centrale thema dit jaar: 'Social Media & Nieuwe Marketing voor formules'. Dat het gekozen thema actueel is, en in een duidelijke behoefte voorziet, blijkt uit het aantal aanmeldingen. Ruim de helft van de beschikbare 150 plaatsen in DeFabrique is inmiddels al gereserveerd. Kijk op Netwerkmiddag.NL voor een overzicht van de aanwezige organisaties.

Het geven van concrete en praktisch toepasbare handvatten op het gebied van Social Media en Nieuwe Marketing staat tijdens de Netwerkmiddag centraal. U krijgt veel nieuwe informatie, interessante tips, relevante cases en verrassende onderzoeksresultaten voorgelegd waar u in de praktijk uw voordeel mee kunt doen. De middag staat daarnaast in het teken van ongedwongen netwerken: kennis maken én kennis delen met collega-professionals uit de franchisebranche.

Sprekers
Richard van Hooijdonk van MarketingMonday is de dagvoorzitter. Hij leidt de Netwerkmiddag om 13;00 uur in en sluit deze rond 17;30 uur ook weer af met twee inspirerende sessies over Social Media en Marketing 2.0. Tussendoor geeft Nicole Verburg van de succesvolle franchiseformule Rituals een kijkje in hun online keuken. Een erg interessant verhaal met een internationaal tintje waarin de strategische inzet van social media centraal staat. Aansluitend komen wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit (Katherine Kucherenko en Ronald Coelman) de resultaten publiceren van een recentelijk uitgevoerd onderzoek naar het gebruik van social media in de sector 'Zakelijke dienstverlening'.

Onze sprekers gaan u ongetwijfeld inspireren en aan het denken zetten over de sociale innovatiemogelijkheden voor uw formule, bedrijf of organisatie.

Wilt u verzekerd zijn van deelname? Reserveer dan nu uw plaats(en) via Netwerkmiddag.NL.

 
Formules zoeken ondernemers
 
 
Video: Presentaties genomineerden NFV Franchise Trofee
 
Op donderdag 7 april hebben de genomineerden voor de NFV Franchise Trofee; Intratuin, Shoeby en Thomashuizen een presentatie gegeven over hun formule, dit ten overstaan van de jury. De jury, die onder voorzitterschap van Loek Hermans staat, bestaat uit de winnaar van 2010; Peter Brouwer, algemeen directeur Bruna, oud bestuurslid en hoofdredacteur van Franchise+ Jan Bezemer, Dirk Visser, specialist zakelijke arrangementen ING, Liesbeth Kneppers, Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en Jos Burgers, directeur van de NFV. De Franchise Trofee zal op 25 mei worden uitgereikt tijdens een diner in Sociëteit de Witte te Den Haag.
 
NFV Franchise Trofee 2011
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Vastgoed
 
Callantsoog: Rotterdam-Hillegersberg:
Callantsoog - Dorpsplein 15 Hillegersberg - Kerkstraat 11
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
eBook 'Wat is franchise?'
 

Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, is onafhankelijk intermediair tussen franchisegevers en kandidaat-franchisenemers. Omdat kandidaat-franchisenemers doorgaans veel vragen hebben, heeft Franchising Etc. het eBook 'Wat is franchise?' opgesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt.

In het E-book 'Wat is franchise?' wordt eerst het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchise, hoe zien de marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit businessmodel. Uiteraard komt ook de franchise-overeenkomst aan bod, evenals het onlosmakelijk hieraan verbonden franchise handboek. In de bijlage vindt u een overzicht van alle elementen die een franchise-overeenkomst zou kunnen bevatten.

Lees verder...

 
eBooks
 

 

 

 
 
Agenda
 

4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
Datum: Woensdag 18 Mei 2011
Thema: Social Media & Nieuwe Marketing
voor franchiseformules
Lokatie: DeFabrique® - Utrecht
Meer informatie en inschrijven: Klik hier

NFV - Masterclass Franchise
Locatie: Beatrixgebouw Utrecht
Aanvang: 10.00 uur
Voor startende franchisegevers
Meer informatie: Klik hier

 
Nieuwe media
Volg ons op twitter Discussieer mee in onze LinkedIn groep Volg ons videokanaal
Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? info@franchiseformules.nl
 

 
Copyright © 2011 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE