Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 52 - 2009
 
Columbus Ohio, teststad voor fastfood
 

Amerika is natuurlijk hét land van de fastfood. Maar waar is fastfood nu het populairst? Dat zal waarschijnlijk in Columbus in de staat Ohio zijn. Dit stadje wordt dan ook vaak als ‘test market' voor nieuwe formules gebruikt. Hier een indruk.

Na een afwezigheid van zo'n tien jaar was ik weer eens in het stadje Columbus. Dit gedeelte van de Verenigde Staten wordt wel als The Heartland aangeduid: hartje Amerika. U heeft wellicht nog nooit van deze stad gehoord, maar in de VS staat Columbus bekend als ‘the fastfood capital of the world'. Op zich is het een vrij onbeduidend stadje, zo zijn er wel twintig te vinden in the Mid-West. Maar door de jaren heen heeft het een bepaalde reputatie op fastfoodgebied verworven. Als je op het kruispunt van Sawmill Road en Route 161 staat, zijn er binnen een straal van pakweg 400 meter maar liefst 39 ketenrestaurants te vinden: pizza, hamburger, fried chicken, donuts, Tex-Mex, noem maar op. En slechts drie van die 39 zaken zijn McDonald's- vestigingen. Er zijn best andere steden op te noemen met dit soort fastfood alley's (zoals Belt Line Road in Dallas), maar in Columbus vereert men dit fenomeen...

Lees verder...

 
Fortune hot drinks start nieuwbouw in 2010
 

Fortune hot drinks bv gaat in 2010 van start met de bouw van een eigen pand voor de Centrale Organisatie. Het nieuwe pand wordt gebouwd aan de Van der Waalsstraat 58 in Zoetermeer (zijstraat van de Olof Palmelaan). In de laatste week van januari 2010 wordt de eerste paal geslagen.

De Fortune formule, welke een compleet koffieconcept biedt voor bedrijven, is de afgelopen jaren hard gegroeid. Niet alleen met vestigingen, maar ook intern zijn de vestigingen gegroeid met personeel. Om dit alles goed te kunnen ondersteunen heeft de Centrale Organisatie extra personeel aangenomen en extra opslagruimte gerealiseerd. Het huidige pand was niet meer toereikend en daarom is er een nieuw pand ontworpen, met voldoende capaciteit voor de toekomst...

Lees verder...

 
Actueel nieuws - weekoverzicht
 

Bezorgbeer grapt met sneeuwscooter
McDonald's intensiveert koffieoorlog met Starbucks
Domino's introduceert iPhone-bestellingen
Etap Hotel opent 400ste hotel in Europa
Douwe Egberts met koffie-café in pand Visstraat
Lancyr krimpt om te groeien
Mexx neemt winkels onder handen
Score integreert offline en online
57e vestiging Curves opent begin 2010
Titelkandidaat Fietscity wil vleugels uitslaan
Gamemania strikter met gedragscode videogames

 
Formules zoeken ondernemers
 
Bekijk meer formulepresentaties...
 
Video van de week: International Franchise Association
 
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Interim franchisemanagement; een antwoord op de recessie
 

Hoewel franchiseondernemingen beter presteren dan filiaalbedrijven, zo blijkt uit onderzoek van EIM en de RaboBank, zijn franchiseorganisaties toch op hun hoede. Franchisegevers beseffen nu nog meer dan anders dat zij hun primaire taak perfect moeten uitvoeren en dat is vergaande ondersteuning geven aan haar franchisenemers.

Deze ondersteuning betreft een breed scala van diensten waarvoor franchisekennis nodig is, naast de vakkennis van de betreffende branche waarin de franchiseorganisatie werkzaam is. Echter, een franchisegever heeft in deze tijd behoefte aan flexibele arbeidskrachten, zonder afbreuk te doen aan de ondersteunende taak. European Franchise Consultants, ziet dit bij diverse franchiseorganisaties en verleent daarom sinds 2008 diensten op het vlak van Interim franchisemanagement.

“Franchisegevers zijn in deze tijd terecht huiverig om managers in vaste dienst te nemen en nemen een afwachtende houding aan. Goed opgeleide professionals die verstand hebben van franchise en flexibel of parttime willen werken zijn aan de andere kant ook weer zeer lastig te krijgen”; aldus Hein van Baalen, directeur van EFC...

Lees verder...

 
Vastgoed
 
Nederland: België
Oisterwijk - De Lind 61 Nieuwpoort - Albert I Laan 277
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
Agenda
 
Op woensdag 27 januari 2010 organiseert De Franchiseraat in samenwerking met Bedrijvig ’s-Hertogenbosch een netwerkmiddag over FRANCHISING .Het centrale thema die middag is ervaringen delen en ook verschillen belichten van franchiseorganisaties uit diverse branches van ‘s-Hertogenbosch. Tevens bestaat de mogelijkheid om te discussieren via ronde tafelgesprekken met franchise-specialisten.

Gemeente ’s-Hertogenbosch is ook betrokken bij dit evenement. Wethouder Pauli is tijdens deze middag aanwezig om in gesprek te komen met franchisenemers van ’s-Hertogenbosch en hun ervaringen te horen.

Het volledige programma is te vinden op www.franchiseraat.nl.
Aanmelden via info@franchiseraat.nl.

 

Franchisenemend Den Bosch
Woensdag 27 Januari 2010
Lokatie: Stadshotel Jeroen Bosch
Meer informatie: Klik hier

The Franchise Show
Vrijdag 12 Februari 2010 t/m Zaterdag 13 Februari 2010
Lokatie: Excel - Londen
Meer informatie: Klik hier

Franchise Expo Paris
Zondag 14 Maart 2010 t/m Woensdag 17 Maart 2010
Lokatie: Parijs - Port de Versailles
Meer informatie: Klik hier

Onderneem ut! 2010
Vrijdag 19 Maart 2010 t/m Zaterdag 20 Maart 2010
Lokatie: Studio Baarn
Meer informatie: Klik hier

Franchising & Partnership 2010
Woensdag 31 Maart 2010 t/m Donderdag 1 April 2010
Lokatie: Brussel - Tour & Taxis
Meer informatie: Klik hier

International Franchise Exhibition
Vrijdag 9 April 2010 t/m Zondag 11 April 2010
Lokatie: Washington, USA
Meer informatie: Klik hier

 
Bezoek met ons de International Franchise Exhibition
 

FranchiseFormules.NL gaat met een aantal partners de International Franchise Exhibition bezoeken. Deze franchise beurs vindt plaats van 9-11 april 2010 in Washington DC, Verenigde Staten. Exacte reis- en verblijfsdata en bijbehorende kosten worden binnenkort bekend gemaakt. U kunt uw interesse voor deelname aan deze trip kenbaar maken middels voor-inschrijving. U bent dan nog niet tot deelname verplicht, maar wordt door ons op de hoogte gehouden. Klik hier om u aan te melden

Onderdeel van het programma is in ieder geval een bezoek aan Columbus, Ohio. U heeft wellicht nog nooit van deze stad gehoord, maar in de VS staat Columbus bekend als ‘the fastfood capital of the world’. Dit modelstadje wordt vaak als ‘test market’ voor nieuwe formules gebruikt.
klik hier voor een artikel over Columbus

 
E-Book 'Wat is franchise?'
 

Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, is onafhankelijk intermediair tussen franchisegevers en kandidaat-franchisenemers. Omdat kandidaat-franchisenemers doorgaans veel vragen hebben, heeft Franchising Etc. in 2007 en 2008 een groot aantal goedbezochte 'Masterclasses Franchise' georganiseerd in zowel Nederland als België.

De inhoud en opzet van de Masterclass Franchise is nu voor een veel breder publiek doorontwikkeld en toegankelijk gemaakt als digitaal document. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt is het E-book 'Wat is franchise?' opgesteld.

Lees verder...

 
E-Books
 

 

 

 
 
E-Zine wordt mede mogelijk gemaakt door de FranchiseRaat
 
 
FranchiseFormules.NL is lid van de FranchiseRaat. Hét expertise centrum van Nederland inzake franchising. www.franchiseraat.nl
 

 

Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? redactie@franchiseformules.nl

 
Copyright © 2009 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE