Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 12 - 2011
 
 
Nicole Verburg van Rituals gastspreker op Netwerkmiddag
 

Op woensdag 18 mei a.s. vindt in DeFabrique® in Utrecht weer de FranchiseFormules Netwerkmiddag plaats. Deze netwerkbijeenkomst is een jaarlijks terugkerend initiatief van Franchising Etc. Het centrale thema dit jaar: 'Social Media & Nieuwe Marketing voor formules'.

In het kader van het centrale thema is de bekende franchiseformule Rituals uitgenodigd om als gastspreker op te treden. Rituals is sinds begin 2010 zeer actief online. De website is net vernieuwd met een totaal geïntegreerde webshop. Op diverse Social Media heeft Rituals in korte tijd veel succes geboekt en een goede positie verworven met maar liefst 30.000 fans. Ook de eDatabase met momenteel 100.000 emailadressen wordt als een belangrijke asset binnen het bedrijf gezien.

Rituals zet de diverse online tools niet alleen in vanuit een marketing oogpunt. Ook is het bijvoorbeeld een servicetool voor de winkels, voor onder andere het werven van personeel. Zo probeert Rituals 'online' volledig tot het DNA van de organisatie te laten behoren...

Lees verder...

 
FranchiseRaat op Expo in Parijs
 

Afgelopen week vond in Parijs weer de jaarlijkse 'Franchise Expo' plaats (20-23 maart j.l.). Deze internationale franchisebeurs (en bijbehorend forum) wordt al jarenlang succesvol georganiseerd door Reed Expositions in het prestigieuze Porte de Versailles. De enorme expohal biedt dan een paar dagen plaats aan zo'n 450 franchiseformules uit de hele wereld.

Vorige week bezochten meer dan 30.000 bezoekers en investeerders uit 78 landen de Franchise Expo Paris. De standhouders pakten wederom groots uit met schitterende stands waarin beleving van het concept veelal centraal staat. Hele franchisewinkels, kantoren en restaurants worden nagebouwd op de beursvloer. Men kan overal de aangeboden diensten, produkten en artikelen bekijken, proberen, testen, proeven, meemaken. Kosten noch moeite worden gespaard door de standhouders om de bezoekers te interesseren voor het eigen concept door middel van het laten beleven van de specifieke assets van de formule. "Trial and conviction by experience", zoals een Amerikaanse formulemanager het verwoordde.

Lees verder...

 
Aanstaande zondag: Franchise Keurmerk op de buis
 

In dertien afleveringen brengt Lifestyle Experience het komende seizoen de grootste special over keurmerken en certificeringen ooit op de landelijke buis. Op 10 maart bezochten Anouk van Schie en Kevin Brouwer Stichting Franchise Keurmerk met een cameraploeg om een mooie keurmerkpresentatie te maken. De keurmerkpresentatie van Franchise Keurmerk wordt zondag 27 maart uitgezonden om 16:15 op RTL5.

Er is in Nederland geen sluitende wetgeving op het gebied van keurmerken en certificeringen; iedereen kan een eigen keurmerk starten. Met reportages over gedegen en betrouwbare keurmerken scheidt Lifestyle Experience het kaf van het koren in het uitgestrekte landschap van keurmerken en certificaten...

Lees verder...

 
Franchisenieuws
 

› Seminar KvK Brabant: Starten als franchisenemer
› Flexibility lanceert formule Flexschilder.nl
› Het Prospactive netwerk breidt verder uit in België
› Lemkes eigenaar drie Jumbo's
› Eerste Kosebasi restaurant van Nederland opent 14 april
› HMSHost winnaar innovation én guestfriendliness award
› Australian Homemade in andere handen
› Nieuwe topstructuur Jumbo Supermarkten
› Vleesconcept Chicago Roasthouse opent eerste Nederlandse vestiging
› Ten Have koopt zeventiende AH
› Mediteraanse succesformule Vapiano
› Kim Jansen winnares Cosmo award
› Lake Side opent 10 winkels in nieuw concept
› Shoeby bestaat dit jaar 30 jaar
› Hunkemöller-fans kiezen 'hunk' voor tv-commercial
› Michael Oomen bij opening 1e vestiging Soleij
› Klaas Koster neemt afscheid als sales director bij Run2Day
› Djewel bijoux opent vestiging in Asten
› Trendhopper opent 2e vestiging in nieuw winkelconcept
› Ruim 100 winkels voor Colors@Home
› Consumentenonderzoek Euretco Wonen wijst uit: De winkelverkoper is doorslaggevend
› Selexyz zet in op samenwerking met andere partijen
› Uitrol Seats2Meet.com na deal met Servex
› Topmannen DA stappen op
› Horecaspot Rivièra Maison 31 maart open
› Speelgoedketen Fun nadert omzetgrens van 100 miljoen euro

Dagelijks actueel franchisenieuws ontvangen? Volg ons op
 
Tweets @FranchiseNieuws

 

RT @ subwaynederland : De volgende #Subway die open gaat in Nederland is #Harderwijk . Opening staat gepland voor 8 april. http://t.co/JroHRHi
Multi-Units, Perspectief voor ondernemers? Bijdrage van Paul van Wageningen (FDB) in FranchiseForum.NL: http://t.co/te
RT “@ Rituals : We just opened a new Rituals store in Lisse (NL)! Who has the first nice picture of our brand new shop? http://t.co/BhbAT2K ”
RT “@ HAIRMAXXBV : Gisteravond werd de HAIRMAXX Franchise Award uitgereikt aan HAIRMAXX de L'Artiste in Breda. http://t.co/Do2oZVl ”
RT “@ CEOPostMasters : #PostMasters presenteert haar nieuwe website www.postmasters.nl”
Verbind uw naam aan de Netwerkmiddag, word hoofd- of subsponsor! Bekijk de sponsorpakketten of lever een give-away aan… http://lnkd.in/tpamgN
Emy Smolders, Franchise Keurmerk, Remco Robelus,SpareRibExpress, Walter Vendel, fit20 op TV! RTL5, LifeStyleXperience Zondag a.s.,16;15uur
Sweet Moment, formule o.g.v. import en distributie van snoep- en koffieautomaten, nu ook actief in Nederland: www.sweetmoment.nu
Congrats @ Dennis Jansen van SNS Bank. Hij is het 300e lid van FranchiseForum.NL http://t.co/2b
Uw Tweets in deze rubriek? Volg ons op
 
Novum Publishing zoekt één franchisenemer in Nederland
 

Novum Publishing is een uitgeverij voor nieuwe auteurs afkomstig uit Oostenrijk. Sinds 1997 is men al actief met dit innovatieve concept, dat gebaseerd is op het feit dat veel startende schrijvers geen aansluiting vinden bij traditionele uitgeverijen. Omdat de traditionele uitgeverij business jaarlijks letterlijk wordt overspoeld met duizenden producties (manuscripten) worden nieuwe auteurs daar structureel genegeerd of over het hoofd gezien. Novum Publishing speelt hierop in en biedt nieuwe schrijvers een oplossing en alternatief.Als Novum Publishing franchisenemer biedt u startende auteurs uit Nederland een breed scala aan diensten en begeleiding aan, variërend van het opstellen van een contract met de auteur tot aan het opstellen van een uitgebreid marketingplan voor zijn of haar publicaties. De door u verrichte diensten vereisen een bijdrage in de kosten door de auteur. Deze kostenbijdrage door auteurs is de belangrijkste pijler van de omzet van Novum, en van de toekomstige franchisenemer...

Lees verder...

 
Nieuw online: TeamLogic IT
 

TeamLogic IT is een nieuwe franchiseformule in complete IT-dienstverlening aan het MKB, lokale overheid en organisaties. Na een succesvolle introductie in Amerika, wordt TeamLogic IT nu in Nederland geïntroduceerd door de organisatie achter MultiCopy.

Automatisering is het kwetsbare hart van het MKB. De afhankelijkheid van computers voor mail, communicatie, planning, administratie en orderverwerking is alleen maar toegenomen. Voor het oplossen van acute computerproblemen zijn deze bedrijven hoofdzakelijk afhankelijk van bijna 8.000 zelfstandigen. Vaak lossen zij een probleem op, maar beschikken niet over tijd, kennis, middelen en ervaring om computerproblemen ook voor te zijn...

Lees verder...

 
Formules zoeken ondernemers
 
 
Sponsoring Netwerkmiddag 2011
 

Voor de 4e keer in successie vindt op 18 mei a.s. de FranchiseFormules Netwerkmiddag plaats. Deze populaire netwerkbijeenkomst voor franchiseprofessionals is een jaarlijks terugkerend initiatief van Franchising Etc. Als bedrijf, organisatie of formule kunt u de FranchiseFormules Netwerkmiddag sponsoren. Als hoofd- of subsponsor worden uw naam en logo verbonden met alle aan de Netwerkmiddag gelieerde communicatie.

De gevraagde investeringen voor hoofd- en/of subsponsorschappen zijn op aanvraag beschikbaar voor partijen die reeds actief zijn in de franchisebranche of die dat graag zouden willen worden.

'Goodiebags'
Zowel sponsoren als niet-sponsoren kunnen voor de Netwerkmiddag een branded product / artikel / proefmonster / sample / commerciële uiting aanleveren voor de Goodiebags. De tassen met, bij voorkeur, ludieke, nuttige 'give-aways' of aantrekkelijke aanbiedingen worden na afloop meegegeven aan alle bezoekers en deelnemers van de Netwerkmiddag.

Lees verder...

 
Video: Franchise Keurmerk
 
Franchise Keurmerk
Franchise Keurmerk op TV: Zondag 27 maart - RTL 5 - 16:15
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Vastgoed
 
Callantsoog: Rotterdam-Hillegersberg:
Callantsoog - Dorpsplein 15 Hillegersberg - Kerkstraat 11
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
'Het belang van social media voor formules'
 

Wordt het aanhaken of afhaken?

Het bedrijfsleven zet tegenwoordig steeds vaker zogenaamde 'Social Media' in om direct(er) met klanten en overige doelgroepen te communiceren. Social media als Twitter, YouTube, Hyves, Facebook en LinkedIn zijn natuurlijk allang een vast onderdeel geworden van het dagelijks leven van (vrijwel) iedere Nederlander. Dus in die zin is dat zeer verstandig te noemen.

Het opzetten van een account op de welbekende netwerksites is nog relatief eenvoudig en snel te doen. Bij veel bedrijven wordt dit daarom vaak "even tussendoor" gedaan of binnen een stage-opdracht uitgevoerd. Een strategisch vervolg, beleid op het vlak van social media en/of een weloverwogen inpassing ervan in de marketingmix blijft daarna echter meestal uit. Helaas vallen dan ook vaak de verwachtte resultaten tegen.

Om daadwerkelijk succes te boeken met social media...

Lees verder...

 
eBook 'Strategische Interacties'
 

Tijdens de Netwerkmiddag van FranchiseFormules.NL die in maart 2007 voor franchisegevers gehouden is, hebben Mr. Jeff ’t Hart (franchise jurist bij HLF Advocaten) en dr. Evelien Croonen (universitair docente aan de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen) hun praktische en wetenschappelijke kennis op het gebied van franchising gebundeld en een gezamenlijke presentatie verzorgd met als titel: “Strategische Interacties tussen Franchisegevers en Franchisenemers”.

Dit boek is een uitgebreide samenvatting van deze presentatie. We gaan eerst kort in op de toegenomen populariteit van franchising in Nederland en introduceren daarna een belangrijk onderwerp dat in de Nederlandse franchiseliteratuur nog maar weinig aandacht heeft gekregen, namelijk: strategische verandering binnen franchiseformules. De centrale vraag in dit boek is dan ook: Hoe reageren franchisegevers en – nemers op elkaar tijdens strategische veranderingen in de formule, en waarom? En wat kunnen beide partners daarvan leren voor het managen van hun relatie?

Lees verder...

 
eBooks
 

 

 

 
 
Agenda
 

What is going on in Retailing
Dinsdag 29 Maart 2011 t/m
Woensdag 30 Maart 2011
Lokatie: Grand Hotel Huis ter Duin Noordwijk
Meer informatie: Klik hier

Franchising en Partnership 2011
Woensdag 30 Maart 2011 t/m Donderdag 31 Maart 2011
Lokatie: Tour en Taxis te Brussel
Meer informatie: Klik hier

Franchisebeurs Onderneem Het
Vrijdag 8 April 2011 t/m Zaterdag 9 April 2011
Lokatie: Studio Baarn
Meer informatie: Klik hier

Seminar: Starten als franchisenemer
Dinsdag 12 April 2011
Lokatie: KvK Brabant, locatie Eindhoven, van 19:00 tot 22:00
Meer informatie: Klik hier

4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
Datum: Woensdag 18 Mei 2011
Thema: Social Media & Nieuwe Marketing voor franchiseformules
Lokatie: DeFabrique® - Utrecht
Meer informatie en inschrijven: Klik hier

 
Nieuwe media
Volg ons op twitter Discussieer mee in onze LinkedIn groep Volg ons videokanaal
Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? info@franchiseformules.nl
 

 
Copyright © 2011 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE