Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
Week 1 - 2011
 
Arron Fresh breidt aanbod uit
 

Voor 2011 legt Arron Fresh, verzorger van schoolkantine- en automatencatering, de lat voor verantwoorde voeding bij opgroeiende jongeren opnieuw hoger. In het laatste halfjaar van 2010 is er een intern onderzoek geweest naar het huidige aanbod bij vijftig Arron Fresh locaties. De uitslag van dit onderzoek en de uitvoering van de aanbevelingen zal moeten leiden tot ruim honderd Arron Fresh schoolcatering locaties medio 2012.

Arron Automatics Franchise BV, franchisegever en eigenaar van de Arron Fresh formule, heeft opdracht gegeven voor dit onderzoek met als doel om te inventariseren of wat bedoeld tijdens de lancering van Arron Fresh in 2005 nog wordt toegepast, up to date is, aangepast moet worden om de ingezette professionaliseringsslag verder kracht bij te zetten. Het onderzoek heeft plaatsgevonden op alle vijftig locaties van Arron Fresh. Hiermee wordt een heel duidelijk beeld verkregen van de huidige stand van zaken...

Lees verder...

 
PostMasters opent 2 nieuwe winkels
 

In de maand december heeft PostMasters twee nieuwe vestigingen geopend. Een in Den Haag en een in Nijmegen. PostMasters telt nu 8 vestigingen in Nederland. Met de nieuwe vestigingen versterkt zij haar positie en is er weer een volgende stap gezet in de richting van een landelijk netwerk.

De vestiging in Den Haag was een drukkerij/copyshop. Robert de Ridder van PostMasters Den Haag vindt dat het PostMasters concept makkelijk te combineren is met hun huidige dienstverlening. “Wij hebben een compleet pakket aan postzaken aan onze winkel toegevoegd. Hierdoor spreken wij een breder publiek aan. Daarnaast heeft onze winkel een geheel andere uitstraling gekregen en dit wordt door onze klanten zeer positief ontvangen.” PostMasters Den Haag heeft een duidelijke buurtfunctie, ze bevinden zich op het Copernicusplein in Den Haag. Deze wijk kenmerkt zich door een duidelijke winkel- en woon functie. Ze bieden een grote diversiteit aan diensten aan op een relatief klein aantal m2...

Lees verder...

 
Actueel nieuws - weekoverzicht
 

› Nieuwe DHZ formule KlusWijs officieel van start
› Brezan klaar voor groei met nieuw hoofdkantoor en DC
› Eyelove strikt 37 drogisten voor shop-in-shop
› Fixet-bouwmarkten samen met Multimate en Hubo
› Brillenoorlog Hans Anders en Eyelove Brillen
› Posthuma koopt Formido Heerenveen
› Jumbo begint in Amsterdam
› Douwe Egberts focust op franchise
› Kaldi gaat samenwerken met Philips Saeco
› Nieuw zwaar jaar voor Jumbo
› Omzetgroei voor supermarktketen Coop
› Friese McDonald's hebben omroepmenu
› Luxe Turkse restaurantketen Kosebasi komt naar Nederland
› Jumbo heeft omzet meer dan verdubbeld
› Proconnext maakte een vliegende start in 2010
› Uitbreiding s.Oliver in Oost-Europa
› Mango wil dit jaar wereldwijd 500 winkels openen
› Talking French opende 8 nieuwe boetieks in 2010

Dagelijks actueel franchisenieuws ontvangen? Volg ons ook op
 
Hart Legal & Franchise Advocaten
 

Hart Legal & Franchise Advocaten (hierna HLF Advocaten) is een zogenaamd 'nichekantoor' dat volledig gespecialiseerd is in Franchise & Retail en alle daarmee samenhangende rechtsgebieden.

HLF Advocaten werkt voor kleine bedrijven en middelgrote - tot grote (beursgenoteerde) ondernemingen uit binnen- en buitenland. Ons advocatenkantoor staat zowel franchisegevers als franchisenemers bij. Uitgangspunt daarbij is dat HLF Advocaten alle zaken op hoog niveau behandelt en in dat kader veel waarde hecht aan kwalitatief hoogstaande juridische dienstverlening, persoonlijke betrokkenheid van de behandelend advocaat en concurrerende uurtarieven.

Naast een grote adviespraktijk voert HLF Advocaten tevens een gespecialiseerde, daadkrachtige en doeltreffende procespraktijk. HLF Advocaten beschikt voor wat betreft gerelateerde kennis- en rechtsgebieden tevens over een uitgebreid (inter)nationaal netwerk van gespecialiseerde advocaten, juristen, accountants, consultants en fiscalisten. Indien nodig werkt ons advocatenkantoor intensief samen met eerdergenoemde partijen om de belangen van onze cliënten zo goed mogelijk te dienen.

De kracht van HLF Advocaten ligt met name in de combinatie van specialisme, hoge kwaliteit dienstverlening, gedreven advocaten en juristen en een interessante tariefstelling.
Neem vrijblijvend contact met ons op:

Hart Legal & Franchise

's-Gravenweg 47, 2901 LA
Capelle aan den IJssel
T. +31 (0)10 820 03 14
www.hlfadvocaten.nl

Vraag direct online informatie aan

 
Formules zoeken ondernemers
 
 
MatchPoint helpt ondernemers hun dromen te verwezenlijken!
 

Wie is MatchPoint?
MatchPoint is een van de grootste franchise-consultancy bureau's ter wereld, actief in meer dan 15 landen en werkzaam voor vele honderden, vaak internationaal opererende franchiseformules in uiteenlopende branches.

MatchPoint slaat nu ook haar vleugels uit naar Nederland omdat het businessmodel franchise hier al jarenlang sterke groei vertoont. Met zo'n 700 franchiseformules, meer dan 250.000 banen en een totale omzet van ettelijke miljarden per jaar is de franchisebranche niet meer weg te denken uit de Nederlandse economie. De verwachting is zelfs dat franchise in Nederland de komende jaren explosief zal toenemen.

Wat doet MatchPoint?

De experts van MatchPoint hebben een unieke dienst ontwikkeld die gebruik maakt van een krachtige test en een uitgebreide begeleiding om de juiste ondernemer met de beste formule te ‘matchen'. Deze dienst is kosteloos voor de kandidaat-franchisenemer, de franchisegever betaalt voor de beste ondernemers voor zijn formule...

Lees verder...

 
Video: Opening nieuw pand Fortune hot drinks
 
Bekijk de online formulepresentatie van Fortune hot drinks
 
FranchiseFormules Videokanaal
 
Vastgoed
 
Callantsoog: Rotterdam-Hillegersberg:
Callantsoog - Dorpsplein 15 Hillegersberg - Kerkstraat 11
 
Aangeboden in... (kies provincie)
 
Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Utrecht
Noord-Holland
Zuid-Holland
Gelderland
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Bent u vastgoedaanbieder en heeft u (een) locatie(s) beschikbaar?
       Meld uw object(en) hier aan.

 
Agenda
 

Man&Zo
Maandag 31 Januari 2011 t/m Woensdag 2 Februari 2011
Lokatie: Brandboxx Almere
Meer informatie: Klik hier

Vrouw&Zo
Maandag 14 Februari 2011 t/m Dinsdag 15 Februari 2011
Lokatie: Brandboxx Almere
Meer informatie: Klik hier

Franchise Expo Paris
Zondag 20 Maart 2011 t/m Woensdag 23 Maart 2011
Lokatie: Porte de Versailles - Parijs
Meer informatie: Klik hier

Franchising en Partnership 2011
Woensdag 30 Maart 2011 t/m Donderdag 31 Maart 2011
Lokatie: Tour en Taxis te Brussel
Meer informatie: Klik hier

Franchisebeurs Onderneem Het
Vrijdag 8 April 2011 t/m Zaterdag 9 April 2011
Lokatie: Studio Baarn
Meer informatie: Klik hier

4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
Mei 2011, exacte datum volgt
Thema: Het belang van Social Media voor formules
Lokatie: DeFabrique - Utrecht
Meer informatie: Klik hier

 
De 4e FranchiseFormules Netwerkmiddag
 
Franchising Etc. organiseert jaarlijks de 'FranchiseFormules Netwerkmiddag'. In mei 2011 (exacte datum volgt) vindt alweer de 4e editie plaats met als centraal thema: 'Het belang van Social Media voor formules'.

Tijdens de middag zal uitgebreid ingegaan worden op actuele thema's rondom Social Media. Het geven van een aantal concrete en bruikbare handvatten voor formules staat daarbij centraal. Er komen sprekers aan bod die allen expert zijn op het gebied van Social Media. Richard van Hooijdonk van MarketingMonday zal ondermeer een voordracht houden over Nieuwe Marketing. Ter inspiratie stelt hij een gratis downloadbaar e-book ter beschikking. Klik hier om te downloaden

Deelname en inschrijving voor de FranchiseFormules Netwerkmiddag, die plaats vindt in het schitterende 'DeFabrique' in Utrecht, kan binnenkort (online) via www.FranchiseFormules.NL.

 
FranchiseForum
 
De forumgroep van FranchiseFormules.NL op LinkedIn is in korte tijd uitgegroeid tot een discussieplatform en online ontmoetingsplaats voor professionals die direct en indirect (beroepshalve) bij franchise betrokken zijn. Ook heeft de groep veel leden die franchise als (toekomstige) samenwerkingsvorm overwegen of ambiëren.

Op het FranchiseForum wordt actief gediscussieerd over actuele topics en er wordt hoogwaardige informatie over franchising uitgewisseld:

  • "Moet de franchisenemer zijn/haar cijfers van de vestiging communiceren
    richting franchisegever?"
  • "Het belang van 'Social Media' voor formules. Wordt het aanhaken of afhaken?"
  • "Wat maakt jou als franchisenemer succesvol?"

Er zijn inmiddels al meer dan 230 leden aangesloten. De groep is vrij toegankelijk voor franchise-geïnteresseerden, dus discussieer ook mee. Als nieuw lid van de groep kunt u bovendien in één van de 'Wekelijkse Announcements' uw formule / bedrijf / activiteiten voor het voetlicht brengen. Daarmee beoogt de groep vraag en aanbod in franchiseland - formules, bedrijven, produkten, diensten en ondernemers - op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen.

Meld u hier aan

 
eBook 'Wat is franchise?'
 

Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, is onafhankelijk intermediair tussen franchisegevers en kandidaat-franchisenemers. Omdat kandidaat-franchisenemers doorgaans veel vragen hebben, heeft Franchising Etc. het eBook 'Wat is franchise?' opgesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt.

In het E-book 'Wat is franchise?' wordt eerst het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchise, hoe zien de marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit businessmodel. Uiteraard komt ook de franchise-overeenkomst aan bod, evenals het onlosmakelijk hieraan verbonden franchise handboek. In de bijlage vindt u een overzicht van alle elementen die een franchise-overeenkomst zou kunnen bevatten.

Lees verder...

 
eBooks
 

 

 

 
 
Colofon

FranchiseFormules.NL en de nieuwsbrief E-Zine vallen onder het exploitatie-beheer van:

Franchising Etc.
Postbus 2672
8901 AD Leeuwarden
Nederland

Reageren? info@franchiseformules.nl
 

René Bisschop Jan Piet Broersma
René Bisschop Janpiet Broersma
View my profile on LinkedIn View my profile on LinkedIn

 

 
Copyright © 2011 Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL is onderdeel van het exploitatiebeheer van Franchising Etc.
FranchiseFormules.NL | FranchiseFormules.BE